Speciale collectie: FELTRO d’ITALIA

Volgers op Instagram hebben het al eens langs zien komen… Het wolvilt uit het Italiaanse Val d’Ultimo, of in ‘t Duits: het Ultental.

Tijdens onze afgelopen zomervakantie in het Italiaanse Eppan, bezochten we het bovengenoemde dal. Na een bezoek aan de tweeduizend jaar oude oerlariksen, reden we het dal uit, een bedrijfje voorbij… mijn man riep: “Iets met vilt!” Omgedraaid en de winkel annex werkruimte bezocht van Ultner Wollmanufaktur Bergauf, een bedrijf dat zich inzet voor het hergebruik van de afgeschoren wol van de plaatselijke Ultner Bergschäfe. Hun ideaal: de mensen een stukje natuur te schenken ten behoeve van hun welzijn & gezondheid. Je vindt er kleding, sloffen, tassen en zelfs matrassen.

In alle items zag ik de passie en de liefde voor dit prachtige natuurproduct: schapenwol! Met het (beetje) wolvilt dat ik er kocht maak ik met alle plezier nu enkele one-of-a-kind sleeves, sleutelhangers en er zit zelfs een prachtige clutch aan te komen, dames! Volg mijn berichtjes en wie weet, zit er binnenkort iets voor je bij!

Inmiddels zijn alle items van deze collectie uitverkocht! Mocht je toch iets (kleins) willen van dit vilt, mail of app me dan gerust.

Bewaren

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.