2016: de Grote IJsvogelvlinder ….!

Grote IJsvogelvlinder?? 2016? Ja! Toen ik de kleuren en het dessin van deze vlinder zag, moest ik denken aan de bekendmaking van ‘de kleuren van 2016’. Akzo Nobel heeft het over Okergoud als dé kleur van 2016, andere bronnen laten weer de grijsblauwe kleur Serenity (Pantone 15-3919) zien. Ik weet niet of die termen jou iets zeggen, maar er is een hele wereld gebouwd rondom de trendstijlen en trendkleuren die elk jaar worden vastgesteld. Hoewel ik wel in de gaten houd wat in grote lijnen de trendkleuren zijn (zo heb ik enkele items in de trendkleur Rose Quartz..), heb ik toch sterk de neiging om het te relativeren. En geniet ik van de Grote IJsvogelvlinder, de Limenitis populi. Fotograaf Johannes van Donge maakte er ooit een prachtige foto van en die mocht ik hier bij plaatsen. En ik heb begrepen dat de Grote IJsvogelvlinder deze kleuren houdt…. ook na 2016!

grote-ijsvogelvlinder-limenitis-populi-4