Keuzes maken + Focus = Aandacht!

Deze winter was voor mij heel bijzonder… In oktober kreeg ik de diagnose borstkanker. Zoals bij iedereen die zo’n diagnose krijgt, staat je leven dan echt op z’n kop. Onderzoeken, operatie, gesprekken, keuzes maken… Je zit er allemaal niet op te wachten, sterker nog: het brengt je uit balans en je voelt je kwetsbaar.

Toch zullen vele anderen die iets soortgelijks meemaken net als ik moeten erkennen dat er ook veel ‘mooie’ kanten aan zo’n ingrijpende gebeurtenis zitten. Je beseft nog meer dat je je lichaam en gezondheid moet koesteren en dat je leefwijze en voeding er toe doen. Dingen die je al wist, worden bevestigd. Nog meer dan anders geniet ik van de ‘gewone’ dingen in het leven die toch zo kostbaar zijn: je gezin, je vrienden, de natuur .. Het lijkt wel of alles even geschud en op z’n goede plaats wordt gezet.

Letterlijk komt je leven in een soort ‘pauzestand’, ongevraagd… het knalt zo je leven in, wat er ook in je agenda stond voor die dag of die week of die maand. Maar ook figuurlijk dwingt zo’n gebeurtenis je om stil te staan. Hoe ga je verder met je leven, je werk…? Ik houd van mijn werk, maar niet als ik veel moet doen in korte tijd. Mijn doel is altijd geweest: klein blijven! Zo kan ik met plezier en aandacht aan dingen werken. En dus moet ik nu keuzes maken. Mijn gezondheid eist nu meer van mijn aandacht en terecht!

Om mijn net begonnen bedrijfje in 2015 te laten groeien, opende ik naast deze website een Shop op Etsy; ook onder de naam Frysk Filt. Die gaat in mei ’18 sluiten. Het was leuk om voor klanten uit verschillende, verre landen iets te mogen maken. Toch kostte het in verhouding tot wat ik verkocht, teveel tijd. En dus: keuzes maken! Etsy dicht, en verder met fryskfilt.nl. Daarin zit ‘m het werkplezier voor mij, dat ik tijd heb voor jou als klant en tijd voor de sleeve, de tas of het kussen dat ik voor je ga maken! Kiezen + Focus = Aandacht!